"ЩАСТЛИВ ДОМ ЗА ИГРИ, ЗНАНИЯ, ОБИЧ И ДЕТСКИ МЕЧТИ"

 • Д -
  Държим детето да се        чувства личност!
 • Е -
  Естетична, позитивна        образователна среда!
 • Т -
  Традиционни и съвременни        методи на обучение!
 • Е -
  Ефективност, качество!
 • Л -
  Любознателност, лоялност,        толерантност!
 • И -
  Иновации, творчество!
 • Н -
  Направеното днес още        по-добре утре!
 • А -
  Актуална, личностна        готовност за училище!
Нашия екип
Нашия екип
 • Химн на ЦДГ "Детелина" Бяла Слатина
 • Страници

  За контакти с нас

  НОВИНИ

  УЧИТЕЛИТЕ НА 21 ВЕК И НОВИТЕ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА

  АКТУАЛНО

  На 21 януари 2016 година децата от трета подготвителна за училище група "Снежанка" пресъздадоха българския народен обичай "Бабин ден". Снимки от тържеството могат да се видят в страницата на група "Снежанка". Приятно гледане!

  Отново деца от Арт Ателие "Цветна магия" при ЦДГ"Детелина", гр.Бяла Слатина спечелиха публикация на рисунка в списание "Бърборино". Имената на участниците в конкурса  за детска рисунка на тема "Моето семейство" са 9, а именно: Кристиан и Мария от II група, Диана, Мария, Илиян от III група, Виктория, Адриана, Василена и Натали от IV група. Детските творби могат да се видят и в сп. "Бърборино" бр.1/януари-февруари/2016 г. 

   

   

   

  Екипът на ЦДГ"Детелина" Ви пожелава весели Коледни и Новогодишни празници!

   УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,
  След проведено анкетно проучване относно посещението на децата за времето от 28.12.2015 до 30.12.2015 г. Ви информирам, че броят на заявилите присъствие родители е по-малък от изискващия се минимален брой в Наредба №7/29.12.2000 на МОН. Възоснова на това ЦДГ"Детелина", гр.Бяла Слатина няма да работи за посочения по-горе период.

  На 04.01.2016 г. детската градина ще работи с пълен капацитет по групи. Очакваме Вашите деца.
                  Директор: Мариета Иванова

  Днес 17.12.2015 г. в маратона на четенето се включи и Светла Берова - общественик от Бяла Слатина. Снимки ще намерите в "Галерия".

  Благотворителният Коледен базар организиран от Училищното настоятелство приключи успешно. Благодарим на всички родители и учители участвали в това благородно мероприятие.

  Благотворителният Коледен базар продължава. Вкусни кулинарни изкушения, сувенири и коледни украси могат  да се закупят на благотворителни цени. Очакваме Ви, но снимки вече може да видите в "Галерия".

  Продължава маратонът на четенето и днес 16.12.2015 г. Любими герои от приказките "Червената шапчица" и "Житената питка" гостуваха на децата в детската градина. Двете приказки бяха прочетени от Веселка Борисова - Председател на Общински съвет Бяла Слатина. Снимки ще видите в "Галерия".

  Подарък скъп получи всяко дете от Дядо Коледа, който посети ЦДГ"Детелина"на 14.12.2015 г. Песни, танци, стихове, емоции. Вижте снимки в "Галерия".

  В ЦДГ"Детелина" се проведе Национална седмица на четенето в периода 7-12 декември 2015 г. в изпълнение на Националната стратегия на МОН за насърчаване на грамотността 2014-2020 г. В маратона на четенето взеха участие публични личности от Община Бяла Слатина:
          - Боряна Петкова - Директор дирекция "Хуманитарни дейности" към Община Бяла Слатина
          - Дарина Кръстева -  Главен експерт "Предучилищно възпитание" към Община Бяла Слатина
  Маратонът на четенето ще продължи с нови идеи и инициативи, за които ще бъдете информирани на нашия сайт. Ще бъдат интересни!
  Снимки ще намерите в "Галерия".

  Предстоящи събития с  коледно-новогодишно настроение за деца и родители:

  Благотворителният Коледен базар организиран от Училищното настоятелство на ЦДГ"Детелина",  ще се проведе на 15, 16 и 17 декември 2015 г. /вторник, сряда и четвъртък/ във фойаето на детското заведение. Начало на събитието - 15 декември 2015 г./вторник/ от 16.00 часа. 

  На 14 декември 2015 г. /понеделник/ ще гостува КТ "Златното ключе" - гр.Плевен с Коледната пиеса "Подарък скъп". След представлението Дядо Коледа ще раздаде желаните подаръци на всички деца, които ще стоплят сърцето на добрия старец с много песни, танци и стихотворения.

  Най-интересните моменти от проведения тренинг с родителите на тема: "Детската градина и семейството - споделена отговорност за развитието и просперитета на детето" ще намерите на страница "Групи".

  Помощният персонал в детското заведение повиши своята квалификация с тренинг на тема: "Адаптация на 3 годишните деца чрез речевото общуване". Снимки от проведения тренинг с обучител Диана Димитрова - Старши учител ще намерите в "Галерия".

  Четири деца от Арт Ателие "Цветна магия"- допълнителна дейност извън ДОИ към ЦДГ"Детелина", гр.Бяла Слатина с ръководител Илинка Горанчовска - Старши учител, спечелиха конкурса "Аз си измислям" на сп. "Бърборино". Апликациите спечелили публикация са на децата: Диана и Ивайла от II гр.,  Лидия и Мария от III гр. Снимките на детските творби  ще видите  в "Галерия" или на страниците на списанието бр.11/ноември-декември/ 2015 г. Браво на малките художници!

  На 25 и 26 ноември 2015 година в ЦДГ "Детелина", гр.Бяла Слатина се проведе вътрешна открита практика по образователно направление "Български език и литература" - ядро "Свързана реч" във всички възрастови групи. Снимки от педагогическите ситуации ще видите на страницата на всяка от групите.

  Децата от IV подготвителна за училище група "Плодчета" отбелязаха 21 ноември -Ден на християнското семейство с интересно тържество. Бъдещите ученици, родители и учители участваха в емоционалното събитие. Вижте снимките от него на страницата на група "Плодчета". Приятно гледане!

  "Ти не чу ли? Вятър брули жълтите листа! Иде вече отдалече, тук е есента!"
  Есента беше на гости при децата от ЦДГ"Детелина", гр.Бяла Слатина. Тя ги почерпи с вкусни плодове. Снимки от есенното тържество ще може да видите на страница "Галерия".

   

  За децата в трета и четвърта подготвителна за училище група в ЦДГ "Детелина" и филиала в с.Търнак се оформиха библиотечни кътове "Моята любима книга" под надслов "Бисерче вълшебно". Това е част от дейностите и инициативите на Национален план за действие в изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността през периода 2015-2016 година. Книгите са донесени от децата от групата. Периодично ще им се четат любими приказки. Чрез тях ще се насърчава интереса към книгата за усвояване на книжовен български език и повишаване на грамотността.
  Идеята се хареса и на учителите от малките групи - I, II и Смесена "А". В тези групи също се създадоха подобни кътове. Децата с удоволствие ще слушат любими приказки прочетени от любимите книжки.

  Обичайте книгите, мили деца! Те са прозорец към света! Бъдете грамотни!

   

   Интересни моменти от тържественото откриване на новата учебна  2015-2016 година ще намерите в "Галерия".

  Честита новата учебна 2015 -2016 година. Да е мирна и успешна! На добър час!

   Откриването  на учебната 2015-2016 година ще се състои на 15 септември 2015 година от 10.00 часа в двора на детското заведение.

  Заповядайте  на тържественото събитие!