"ЩАСТЛИВ ДОМ ЗА ИГРИ, ЗНАНИЯ, ОБИЧ И ДЕТСКИ МЕЧТИ"

 • Д -
  Държим детето да се        чувства личност!
 • Е -
  Естетична, позитивна        образователна среда!
 • Т -
  Традиционни и съвременни        методи на обучение!
 • Е -
  Ефективност, качество!
 • Л -
  Любознателност, лоялност,        толерантност!
 • И -
  Иновации, творчество!
 • Н -
  Направеното днес още        по-добре утре!
 • А -
  Актуална, личностна        готовност за училище!
Нашия екип
Нашия екип
 • Химн на ЦДГ "Детелина" Бяла Слатина
 • Страници

  За контакти с нас

  НОВИНИ

  УЧИТЕЛИТЕ НА 21 ВЕК И НОВИТЕ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА

  АКТУАЛНО

  На 30 май 2014 г. децата от ІV Подготвителна група -бъдещите първокласници получиха своите първи удостоверения и се сбогуваха с детската градина.

  На 28 май 2014 г. децата от ІV Подготвителна група ходиха на екскурзия до пещерата Леденика в гр.Враца. Снимки ще видите в страницата на група "Звездичка". Приятно гледане!

  На 27 май 2014 г.се проведе спортен празник под надслов: "Със спорт и игри - сам си здраве подари!" В спортната надпревара участваха деца и родители, а отборите "Ябълка" и "Круша" получиха заслужени награди. Всичко това се случи с любезното съдействие на Училищното настоятелство и родителите.

  На 21 май 2014 г. се проведе заключителния концерт на децата участници в допълнителната дейност извън ДОИ - пиано. Малките пианисти се представиха отлично и всички получиха удостоверения за завършен първи клас по пиано връчени от Мариета Иванова - Директор на ЦДГ"Детелина", гр. Бяла Слатина.

  На 20 май 2014 г. се проведе Асамблеята за детско и ученическо творчество посветена на 100 години град Бяла Слатина. ЦДГ"Детелина" спечели второ място за участието си с гимнастическа композиция и мажоретен танц. Получения плакет и грамота са награда за грацията, красотата и усърдието на децата, както и на техните учители.

   

  ЦДГ"Детелина", гр.Бяла Слатина съвместно с Училищното настоятелство на детската градина организира благотворителен великденски - кулинарен базар под надслов "Пъстър, шарен Великден", който ще се проведе на 16.04.2014 г. от 17.00 часа в двора на детското заведение. Целта на благотворителния кулинарен базар е да се съберат средства за закупуване на озвучителна техника, необходима за озвучаване на различни дейности и тържества с децата. Заповядайте!

  От 4.04.2014 г. до 06.04.2014 г. съвместно с РИО на МОН и Община Бяла Слатина  учители и директори от детските градини в Общината повишиха своята педагогическа квалификацияна в местността Чифлика.

   

  На 27.03.2014 г. от 17.30 часа ще се проведе общо събрание на Училищното настоятелство при ЦДГ"Детелина", гр.Бяла Слатина.
  Присъствието на всички членове е задължително!
     Председател  Училищно настоятелство.

  Конкурс за детска рисунка по повод 10 години задължителна предучилищна подготовка за І клас на тема: "Детската градина през погледа на детето". Рисунките могат да бъдат изработени с акварел, графичен материал, смесена техника - формат- блок № 4.
                 Краен срок
  на конкурса 25 април 2014 година.

   Традицията на цикъл "Зимни вечери" - четене на приказки за приобщаване на децата към културното наследство на българите продължава. Три години се навършиха от неговото начало.
  В галерията ще видите снимки от Зимната вечер на децата от ІV Подготвителна за училище група, която се състоя на 13.02.2014 г., а приказката "Златното момиче" прочете Дарина Кръстева - Старши експерт Предучилищно образование към Община  Бяла Слатина.

  На 12.02.2014 г. се проведе открита практика в ІІІ и ІV Подготвителни групи по повод на отбелязването на 10 години Задължителна подготовка на децата за училище една, а в последствие две години преди първи клас.

  На тази годишнина е посветено посещението на градската библиотека от децата от ІІІ и ІV Подготвителни групи за училище, за да се докоснат до най-ценното съкровище, което е по-скъпо от златото - Книгата. Тя е прозорец към света. Децата от ІV ПГ група представиха драматизацията на приказката "Ледената къщичка". Любовта към книгите започва още от детството, за да могат децата да израстват заедно с тях като научават най-важните поуки скрити в приказки, стихове, разкази и др.
  Снимки ще намерите в страница "Галерия"  на детската градина.

  Нека да е честита новата 2014 година!
  Екипът на ЦДГ"Детелина" желае на всички деца и родители, здраве, много усмивки, сполука!