"ЩАСТЛИВ ДОМ ЗА ИГРИ, ЗНАНИЯ, ОБИЧ И ДЕТСКИ МЕЧТИ"

 • Д -
  Държим детето да се        чувства личност!
 • Е -
  Естетична, позитивна        образователна среда!
 • Т -
  Традиционни и съвременни        методи на обучение!
 • Е -
  Ефективност, качество!
 • Л -
  Любознателност, лоялност,        толерантност!
 • И -
  Иновации, творчество!
 • Н -
  Направеното днес още        по-добре утре!
 • А -
  Актуална, личностна        готовност за училище!
Нашия екип
Нашия екип
 • Химн на ДГ "Детелина" Бяла Слатина
 • Страници

  За контакти с нас

  НОВИНИ

   


  УЧИТЕЛИТЕ НА 21 ВЕК И НОВИТЕ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА

  АКТУАЛНО

  06.10.2016 г.

  Днес в ДГ"Детелина", гр.Бяла Слатина се отбеляза 6 октомври - Европейски ден на здравословния начин на живот. Детското развлечение с много състезателни игри, танци и песни бе на тема: "Рецепта за здраве". Снимки ще намерите в "Галерия".

   


  15.09.2016 г.

  Честит първи учебен ден и новата 2016-2017 учебна година! Снимки от откриването на учебната година може да разгледате в "Галерия".


   

  31.08.2016 г.

  Уважаеми родители,
  Детска градина "Детелина" , гр. Бяла Слатина започва работа с деца на 15.09.2016 г., а филиалът в с.Търнак на 07.09.2016 г.
  Тържественото откриване на новата 2016-2017 учебна година ще се проведе на 15.09.2016 г. от 10,00 часа в двора на ДГ"Детелина", гр.Бяла Слатина.
  Очакваме Вас и Вашите деца!

   


   

   

   

   

   

   

   

   

   

   31.05.2016 г.

  Най-интересни моменти от празничното общинско шествие и тържественото отбелязване в ДГ"Детелина" на 24 май-Ден на българската култура и славянска писменост могат да се видят в "Галерия".


   

   10.05.2016 г.

  Снимки от Великденски благотворителен базар в "Галерия".


  25.04.2016 г.

  Благотворителен Великденски базар ще се проведе в ДГ"Детелина", гр.Бяла Слатина на 28.04.2016 г. от 17,00 часа. Очакваме Ви!


  24.04.2016 г.

  Най-интересните моменти от откритата педагогическа визита в изпълнение на проект "Уча и играя, искам аз да зная" , администриран от Сдружение "Първи юни", гр.Бяла Слатина с подкрепата на Фондация "Америка за България" може да видите в "Галерия".

   


  17.04.2016 г.

   В изпълнение на проект"Уча и играя, искам аз да зная", който се изпълнявя по програма "Участвам-Дарявам-Променям", администриран от Сдружение "Първи юни", гр.Бяла Слатина с финансовата подкрепа на Фондация "Америка за България" ще се проведе открита педагогическа визита в Седмицата на "Отворените врати" в периода от 18.04.2016 г. до 22.04.2016 г., както следва:
  - на 20.04.2016 г. в III и  IV подготвителна за училище група от 9,30 часа;
  - на 21.04.2016 г. в I и  II група от 9,30 часа.
     Бъдете наши гости! Очакваме Ви!

   


  07.04.2016 г.
  Квалификация на педагогическия екип - лектор проф. д-р Ирина Колева. Снимки в "Галерия".


  30.03.2016 г.

  Проектът "Уча и играя, искам аз да зная", който се изпълнява по програма "Участвам-Дарявам-Променям", администриран от Сдружение "Първи юни", гр.Бяла Слатина с финансовата подкрепа на Фондация "Америка за България" бе представен пред учители, родители, общественост. Мариета Иванова - Директор откри събитието и съобщи, че насочеността на проекта е по посока въвеждане на нови интерактивни технологии и играчки, за по-добро качество на  образователно-възпитателния процес. Презентираха се основната цел и специфични цели, дейностите, целевите групи, очакваните резултати.  Снимки от встъпителната прескоференция могат да се разгледат в "Галерия".


  27.03.2016 г.

  Встъпителната пресконференция по повод представянето на проект "Уча и играя, искам аз да зная", който се изпълнява по Програма "Участвам-Дарявам-Променям" администриран от Сдружение "Първи юни", гр Бяла Слатина с финансовата подкрепа на Фондация "Америка за България", ще се състои на 29.03.2016 г. с начален час 10,30 ч.


   19.03.2016 г.

  В бр.3/март-април 2016 г. на сп. "Бърборино" е публикувана рисунката на Лидия Маринова - 5 г. от Арт Ателие "Цветна магия" към ДГ "Детелина" участвала в конкурс за детска рисунка на тема "Врабчета". Нейната художествена творба може да видите в "Галерия".


   

   19.03.2016 г.

  "Урок по история" - поредно занимание на децата от ДГ"Детелина", гр.Бяла Слатина по проект "Заедно учим, творим и се забавляваме" на НЧ "Развитие"-1892" съвместно с Общинско краеведско дружество "Сребреня" и Сдружение "Северозапад АРТ". На "Урок по история" присъстват децата от четвърта подготвителна за училище група с учителски екип - Румяна Василева - Старши учител, Андрияна Димитрова - Старши учител и Калинка Теркова - Помощник-възпитател.
  Историкът Светлина Берова -Председател на Сдружение "Северозапад АРТ" грабва вниманието на бъдещите първокласници с увлекателния си разказ за: символите на България; героизма на загиналите герои на връх Шипка и празника Трети март- Освобождението на България; Априлското въстание; подвига на Христо Ботев и неговата чета; Васил Левски и други важни имена и факти от нашата история. Емоционално - патриотичните си чувства по време на двата урока децата изливат в песни и стихове.
  Снимките за спомен от този чудесен урок по родолюбие могат да се видят "Галерия"- "Ние сме партньори" и на страницата на читалището във фейсбук.


   18.03.2016 г.

  ДГ"Детелина", гр. Бяла Слатина е партньор на НЧ "Развитие - 1892" - Бяла Слатина по проект "Заедно учим, творим и се забавляваме", изпълняван по програма "Участвам-дарявам-променям", администрирана от Сдружение "Първи юни"-Бяла Слатина  и изпълнявана с финансовата подкрепа на Фондация "Америка за България".
  На първата обучителна среща децата се запознават със съществуващата музейна сбирка. С ококорени очи малчуганите разглеждат непознатите за тях предмети от миналото и с интерес слушат разкази за историята, за традициите и обичаите. След разглеждането на музейните експонати заниманията продължават  в "Детски отдел" на библиотеката, където се провеждат интересни разговори за мартеничките. Емоционалното настроение се повишава с  песни, стихове и отгатването на "трудни" гатанки. Изработените  красиви и интересни картички на тема "Пролет" ще бъдат показани на Великденската изложба в читалището. Снимки от съвместната дейност по проекта ще намерите в "Галерия" - "Ние сме партньори".


   08.03.2016 г.

  ДГ"Детелина", гр.Бяла Слатина с филиал ДГ с.Търнак спечели проект "Уча и играя, искам аз да зная", който се изпълнява по Програма "Участвам - Дарявам - Променям", администрирана от Сдружение "Първи юни", гр.Бяла Слатина и с финансовата подкрепа на Фондация "Америка за България".

  Проект "Уча и играя, искам аз да зная" 
  Въвеждането на нови интерактивни технологии ще доведе до подобряване на качеството на педагогическия процес по всички образователни направления.
  Основна цел на проекта е подобряване и осъвременяване на образователния процес с децата в ДГ"Детелина" чрез формиране удецата на алгоритмично мислене, успешно съчетаване на игрите и екипните задачи, приобщаване на родителите към педагогическия процес.
  Дейностите предвиждат:
  1. Популяризиране на дейностите по проекта.
  2. Закупуване на интерактивни дидактични средства.
  3. Организиране и провеждане на Седмица на отворените врати.
  Целеви групи: 148 деца и 12 учители от ДГ"Детелина", гр.Бяла Слатина  и филиала ДГ с.Търнак; 24 родители на деца посещаващи детското заведение; Училищното настоятелство.
  Очакваните резултати от изпълнението на проекта включват:
  - Изградени интерактивни дидактични кътове във всяка група;
  - Осигурен равен достъп на всяко дете до качествено образование, иновативност и ефективност в педагогическата практика;
  - Стимулиран творческия и методичен потенциал на учителите;
  - Осигурено положително взаимодействие между деца, учители, родители.
  Общата стойност на проекта е 2221,58 лв.
  Размерът на финансирането от Програма "Участвам - Дарявам - Променям" е 1877,60 лв.


   01.03.2016

  Тържествено отбелязване на Националния празник 3 март - "Ден рожден на свободата" в детската градина. Интересни моменти в "Галерия".


  01.03.2016

   В общинската изложба на 1 март 2016 г. ДГ"Детелина" се включи с интересен интерактивен макет, който  беше събрал идеите на екипа за красота и уникалност на изработените мартеници. Снимка на макета ще видите в "Галерия".


  01.03.2016

   По стар български обичай децата посрещнаха на 1 март Баба Марта. С медена питка, за да е сладка и добричка, а времето да бъде слънчево и топло. С думите "Тичайте дечица бърже, мартенички да ви вържа" любимата баба Марта закичи децата с мартенички, за да бъдат здрави, радостни, засмени, умни и добри. Снимки в "Галерия".


  В бр.2/февруари -март 2016 на сп. "Бърборино" са публикувани рисунките на Кристиан - 4 г. от II група и Василена - 6 г. от IV гр. участвали в конкурса "Вижте как греят елхите сега". Дали и животните в гората си имат свои елхи? Ще разберете като погледнете в "Галерия"- Арт-Ателие "Цветна магия".


  21.01.2016

  На 21 януари 2016 година децата от трета подготвителна за училище група "Снежанка" пресъздадоха българския народен обичай "Бабин ден". Снимки от тържеството могат да се видят в страницата на група "Снежанка". Приятно гледане!


  Отново деца от Арт Ателие "Цветна магия" при ДГ"Детелина", гр.Бяла Слатина спечелиха публикация на рисунка в списание "Бърборино". Имената на участниците в конкурса  за детска рисунка на тема "Моето семейство" са 9, а именно: Кристиан и Мария от II група, Диана, Мария, Илиян от III група, Виктория, Адриана, Василена и Натали от IV група. Детските творби могат да се видят и в сп. "Бърборино" бр.1/януари-февруари/2016 г. 


   20.12.2015

  Екипът на ДГ"Детелина" Ви пожелава весели Коледни и Новогодишни празници!

   УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,
  След проведено анкетно проучване относно посещението на децата за времето от 28.12.2015 до 30.12.2015 г. Ви информирам, че броят на заявилите присъствие родители е по-малък от изискващия се минимален брой в Наредба №7/29.12.2000 на МОН. Възоснова на това ДГ"Детелина", гр.Бяла Слатина няма да работи за посочения по-горе период.

  На 04.01.2016 г. детската градина ще работи с пълен капацитет по групи. Очакваме Вашите деца.
                  Директор: Мариета Иванова

  Днес 17.12.2015 г. в маратона на четенето се включи и Светла Берова - общественик от Бяла Слатина. Снимки ще намерите в "Галерия".

  Благотворителният Коледен базар организиран от Училищното настоятелство приключи успешно. Благодарим на всички родители и учители участвали в това благородно мероприятие.

  Благотворителният Коледен базар продължава. Вкусни кулинарни изкушения, сувенири и коледни украси могат  да се закупят на благотворителни цени. Очакваме Ви, но снимки вече може да видите в "Галерия".

  Продължава маратонът на четенето и днес 16.12.2015 г. Любими герои от приказките "Червената шапчица" и "Житената питка" гостуваха на децата в детската градина. Двете приказки бяха прочетени от Веселка Борисова - Председател на Общински съвет Бяла Слатина. Снимки ще видите в "Галерия".

  Подарък скъп получи всяко дете от Дядо Коледа, който посети ДГ"Детелина"на 14.12.2015 г. Песни, танци, стихове, емоции. Вижте снимки в "Галерия".

  В ДГ"Детелина" се проведе Национална седмица на четенето в периода 7-12 декември 2015 г. в изпълнение на Националната стратегия на МОН за насърчаване на грамотността 2014-2020 г. В маратона на четенето взеха участие публични личности от Община Бяла Слатина:
          - Боряна Петкова - Директор дирекция "Хуманитарни дейности" към Община Бяла Слатина
          - Дарина Кръстева -  Главен експерт "Предучилищно възпитание" към Община Бяла Слатина
  Маратонът на четенето ще продължи с нови идеи и инициативи, за които ще бъдете информирани на нашия сайт. Ще бъдат интересни!
  Снимки ще намерите в "Галерия".

  Предстоящи събития с  коледно-новогодишно настроение за деца и родители:

  Благотворителният Коледен базар организиран от Училищното настоятелство на ДГ"Детелина",  ще се проведе на 15, 16 и 17 декември 2015 г. /вторник, сряда и четвъртък/ във фойаето на детското заведение. Начало на събитието - 15 декември 2015 г./вторник/ от 16.00 часа. 

  На 14 декември 2015 г. /понеделник/ ще гостува КТ "Златното ключе" - гр.Плевен с Коледната пиеса "Подарък скъп". След представлението Дядо Коледа ще раздаде желаните подаръци на всички деца, които ще стоплят сърцето на добрия старец с много песни, танци и стихотворения.

  Най-интересните моменти от проведения тренинг с родителите на тема: "Детската градина и семейството - споделена отговорност за развитието и просперитета на детето" ще намерите на страница "Групи".

  Помощният персонал в детското заведение повиши своята квалификация с тренинг на тема: "Адаптация на 3 годишните деца чрез речевото общуване". Снимки от проведения тренинг с обучител Диана Димитрова - Старши учител ще намерите в "Галерия".

  Четири деца от Арт Ателие "Цветна магия"- допълнителна дейност извън ДОИ към ДГ"Детелина", гр.Бяла Слатина с ръководител Илинка Горанчовска - Старши учител, спечелиха конкурса "Аз си измислям" на сп. "Бърборино". Апликациите спечелили публикация са на децата: Диана и Ивайла от II гр.,  Лидия и Мария от III гр. Снимките на детските творби  ще видите  в "Галерия" или на страниците на списанието бр.11/ноември-декември/ 2015 г. Браво на малките художници!

  На 25 и 26 ноември 2015 година в ДГ "Детелина", гр.Бяла Слатина се проведе вътрешна открита практика по образователно направление "Български език и литература" - ядро "Свързана реч" във всички възрастови групи. Снимки от педагогическите ситуации ще видите на страницата на всяка от групите.

  Децата от IV подготвителна за училище група "Плодчета" отбелязаха 21 ноември -Ден на християнското семейство с интересно тържество. Бъдещите ученици, родители и учители участваха в емоционалното събитие. Вижте снимките от него на страницата на група "Плодчета". Приятно гледане!

  "Ти не чу ли? Вятър брули жълтите листа! Иде вече отдалече, тук е есента!"
  Есента беше на гости при децата от ДГ"Детелина", гр.Бяла Слатина. Тя ги почерпи с вкусни плодове. Снимки от есенното тържество ще може да видите на страница "Галерия".

   

  За децата в трета и четвърта подготвителна за училище група в ДГ "Детелина" и филиала в с.Търнак се оформиха библиотечни кътове "Моята любима книга" под надслов "Бисерче вълшебно". Това е част от дейностите и инициативите на Национален план за действие в изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността през периода 2015-2016 година. Книгите са донесени от децата от групата. Периодично ще им се четат любими приказки. Чрез тях ще се насърчава интереса към книгата за усвояване на книжовен български език и повишаване на грамотността.
  Идеята се хареса и на учителите от малките групи - I, II и Смесена "А". В тези групи също се създадоха подобни кътове. Децата с удоволствие ще слушат любими приказки прочетени от любимите книжки.

  Обичайте книгите, мили деца! Те са прозорец към света! Бъдете грамотни!

   

   Интересни моменти от тържественото откриване на новата учебна  2015-2016 година ще намерите в "Галерия".

  Честита новата учебна 2015 -2016 година. Да е мирна и успешна! На добър час!

   Откриването  на учебната 2015-2016 година ще се състои на 15 септември 2015 година от 10.00 часа в двора на детското заведение.

  Заповядайте  на тържественото събитие!